Znamenité plnené placky

2

Bezmäsité jedlo ktoré je vhodné aj pre vegetariánov. Tieto placky sú chutné a môžu mať rôzne náplne, podľa vašej chladničky.

Potrebujeme:

500 g hladká múka
300 ml voda
400 g varené zemiaky
1 ks cibuľa
1 ČL soľ
rastlinný olej
petržlenová vňať

Postup:

  1. Múku preosejeme do misky, pridáme vodu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misky. Necháme zakryté bavlnenou utierkou odpočívať cca 15 minút.
  2. Kým cesto odpočíva, uvarené zemiaky nakrájame na mini kocky, pridáme nasekanú petržlenovú vňaťku a nakrájanú cibuľu. Osolíme a premiešame.
  3. Cesto rozdelíme na menšie guličky, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Do stredu navrstvíme plnku a kraje cesta preložíme do stredu.
  4. Vytvoríme placku, ktorú na rozpálenej panvici s trochou oleja vyprážame z oboch strán dozlatista.
  5. Podávame s kyslou smotanou alebo s pohárom mlieka.

Zdroj: takprosto cc

You Might Also Like