Domáce oškvarkové placky pečené v rúre!

Fritters made of ground pork cracklings and sour cabbage Fritters made of ground pork cracklings and sour cabbage

Oškvarkové placky sú vynikajúce samé o sebe alebo ako príloha k hlavnému chodu.

Potrebujeme:

 

150 g oškvarkov
260 g hladkej múky
2 vajcia
100 ml mlieka
1/4 kocky droždie
kryštálový cukor
soľ

Postup:

 

1.Nahrubo nakrájajte oškvarky.
2.Do pohára dajte vlažné mlieko, kryštálový cukor a droždie, nechajte odpočívať.
3.Oškvarky vložte do misky.
4.Pridajte múku, vajcia, soľ a zalejte droždím s mliekom.
5.Vymieste na mäkké cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste.
7.Cesto rozvaľkajte na plát o hrúbke asi 1 cm.
8.Pomocou pohára vykrojte placky.
9.Poukladajte ich na plech s papierom na pečenie, vidličkou prepichnite.
10.Potrite rozšľahaným žĺtkom s trochou vody.
11.Pečte v rúre na 180 ° C  približne 20 minút do zlatista.

Dobrú chuť.

You Might Also Like