Čokoládová torta s lahodným krémom a malinami!

malo

Pečená čokoládová torta s orechovým základom a zdobená čerstvými malinami je nadpozemským zážitkom.

Potrebujeme:

 

Na korpus:

200 g kvalitnej horkej čokolády
1 lyžička instantnej kávy
85 g masla
4 veľké vajcia
1 lyžička vanilkového extraktu
40 g nasekaných lieskových orechov

Na plnku:

140 g kvalitnej horkej čokolády
450 g mascarpone
2 vajcia
100 g mletého cukru
4 lyžice tučného tvarohu

Na ozdobu:

250g malín

Postup:

1.Na korpus roztopte nalámanú čokoládu, maslo a kávu vo vodnom kúpeli.
2.Dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
3.Primiešajte vaječné žĺtky a vanilkový extrakt.
4.Vymiešajte vaječné bielky s cukrom až do hustej peny.
5. Opatrne bielky vmiešajte do čokoládovej zmesi.
6.Nakoniec primiešajte nasekané orechy.
7.Cesto vylejte do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
8.Pečte v rúre na 160 ° C asi 10 minút.
9.Na náplň rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli.
10.Mascarpone vyšľahajte s cukrom a kakaom.
11.Následne pridajte tvaroh a premiešajte.
12. Vajcia pridajte postupne po jednom šľahajte na nízkych otáčkach.
13. Ako posledné primiešajte rozpustenú čokoládu a dobre premiešajte.
14.Plnku vylejte na upečený korpus a pečte asi 30 minút.
15. Tortu nechajte vychladnúť a potom dajte do chladničky najmenej na 4 hodiny.
16.Pred podávaním ozdobte čerstvými malinami.

Dobrú chuť.

You Might Also Like