Lahodné kysnuté rožky s vanilkovým krémom!

ret

Chutné rožky, ktoré si musíte zamilovať ihneď po prvom ochutnaní pochádzajú až z Francúzska. Sú plnené vanilkovým krémom, ktorý sa nazýva – “Cream de Parisienne”.Celá príprava je pomerne jednoduchá a výsledok je fantastický! 

Potrebujeme:

 600 g múky
550 ml mlieka
7 g sušeného droždia
220 g cukor
100 g maslo
½ lyžičky soľ
1 vajce
3 žĺtky
vanilkový cukor (1 balenie)
1 lyžice citrónovej šťavy
30 g škrobu
1 lyžička nastrúhanej kôry z citróna
práškový cukor na posypanie

Postup:

 1) 

Dáme variť 250 ml mlieka, počkáme kým sa nezahreje a potom pridáme droždie a 100 g cukru. Počkáme kým nám nevznikne kvások.
1

 2) 

Pridáme múku 50 g masla, soľ a vajcia. Vytvoríme cesto, ktoré následne necháme 1,5 hodiny kysnúť.

 3) 

Medzitým si pripravíme krém – zmiešame si 300 ml mlieka, 120 g cukru, škrob, citrónovú kôru a 2 žĺtky. Vzniknutú zmes varíme na miernom ohni. Za stáleho miešania privedieme do varu.
2

 4) 

Odstránime preč z variča a pridáme zvyšné maslo, vanilkový cukor a šťavu z citrónov. Dôkladne celú zmes premiešame.

 5) 

Hotové cesto si rozdelíme na 15-20 kúskov. Každý kúsok vytvarujeme rovnako ako na obrázku. Miesto 3 cm od okraja naplníme lyžicou nášho hotového krému.
3

 6) 

Urobíme nožom rovnaké rezy ako na obrázku a zabalíme!
4

 7) 

Dáme hotové rožteky na plech vyložený papierom na pečenie.
5

 8) 

 Potrieme žĺtkom a pečieme v rúre po dobu 15 minút na 180 stupňov. Vyberieme z rúry a máme hotovo! Dobrú chuť! Zdroj: sovkusom.ru

 

You Might Also Like