Mamičkine vepřo, knedlo, zelo!

kneo

Ak ste túto klasiku zo všetkých klasík ešte nevarili, tu je náš podrobný recept. Potrebujeme: Na bravčové mäso: 1 kg vykostenej bravčovej krkovičky 5 strúčikov cesnaku 1 cibuľa 1 lyžička rasce 2 lyžice masti 1 lyžica hladkej múky soľ a korenie Na knedle: 1/2 kg

Citrónové cestoviny so špenátom!

cesto

Vyskúšajte dnešný tip na citrónové cestoviny so špenátom. Potrebujeme: 350 g rúrkových cestovín (napríklad penne alebo rigatoni) 200 g ricotty 50 g smotany na varenie 250 g baby špenátu 1 veľký citrón 2 vrchovaté polievkové lyžice nakladaného zeleného korenia lyžica masla soľ Postup: 1.V miske

Pravá boloňská omáčka na špagety!

bolonska-na-spagety

Tajomstvo bolonských špagiet spočíva v paradajkovo-mäsovej omáčke. Môžete ju dať na akékoľvek cestoviny. Potrebujeme:   400 g špagiet 350 g mletého hovädzieho mäsa 500 g konzervovaných paradajok 1 lyžica olivového oleja 4 lyžice masla 2 cibule 250 ml bieleho vína 1 stopka zeleru 2 mrkvy soľ

Piškótový krémeš z lístkového cesta s pudingovým krémom!

piš

Dezert je vhodný ako pochúťka pre návštevu alebo len tak ku káve alebo čaju. Na jeho prípravu potrebujete iba základné ingrediencie. Tento dezert si určite obľúbi celá Vaša rodina. Potrebujeme: 1 balenie lístkového cesta 24 sušienok Cukor podľa potreby Na krém: 500g vareného pudingu 250g šľahačky

Jahodové rezy s tvarohovým krémom – chutný a rýchly dezert!

jos

Ak hľadáte jednoduchý recept na chutný jahodový dezert s tvarohovým krémom tak tu ho máte. Kombinácia jahôd, tvarohu a nadýchaného cesta vytvára harmóniu chutí. Je to neodolateľný dezert pre každú príležitosť. Potrebujeme:   Na cesto: 200g hladkej múky 200g práškového cukru 6 vajec Na krém: 250g