Mrkvová roláda s jemným mascarpone krémom.

roll

Táto roláda je prevoňaná škoricou, vanilkou, zázvorom a muškátovým orieškom, preto je vhodná aj na vianočný stôl. Krém je jemný vďaka kombinácii šľahačky a mascarpone. Dohromady tvoria skvelú a jednoduchú roládu.

Potrebujeme:

cesto:

3 vajcia
135 g cukru
½ lyžičky soli
1 lyžičku vanilkového extraktu
2 lyžice oleja
1 lyžica citrónovej šťavy
2 stredné mrkvy
100 g múky
½ lyžičky kypriaceho prášku
½ lyžičky jedlej sódy
2 lyžičky škorice
1 lyžička sušeného zázvoru
¼ lyžičky muškátového orieška

krém:

240 ml smotany na šľahanie
250 g mascarpone
½ lyžičky škorice
60 g práškového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu

postup:

Celkový čas prípravy: 45 min

1. Predhrejeme si rúru na 180 ° C. Plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm si vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie.
2. Do veľkej misy si dáme vajcia, cukor, soľ a vanilkový extrakt. Vyšľaháme ručným mixérom do svetlo žltej peny. Prilejeme olej a premixujeme. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a citrónovú šťavu. Stierkou primiešame do cesta. Ďalej preosejeme do misy múku, kypriaci prášok, sódu, škoricu, zázvor a muškátový oriešok. Vmiešame do cesta. Pokiaľ máte moc šťavnaté mrkvy, bude možno potrebné pridať 35-70 g múky. Cesto nalejeme rovnomerne na plech. Pečieme 15 minút.
3. Utierku si rozložíme na stôl a jemne posypeme práškovým cukrom. Upečené cesto preklopíme na utierku, papierom navrch. Papier zlúpnite. Cesto posypeme práškovým cukrom a rýchlo ho zrolujeme pomocou utierky do rolády.
4. Smotanu si vyšľaháme ručným mixérom do šľahačky. V ďalšej mise si mixérom rozmiešame mascarpone s cukrom, škoricou a vanilkovým extraktom. Zmes s mascarpone primiešame ku šľahačke.
5. Roládu si rozbalíme a potrieme ju rovnomerne krémom. Zrolujeme späť. Dáme vychladiť na pár hodín, najlepšie však cez noc. Pred podávaním pocukrujeme.

zdroj: Cooking home adventure

You Might Also Like