Langoše plnené syrom bez kysnutia

efrtz

Budeme potrebovať:

1 hrnček – biely jogurt
1/2 lyžičky – soľ
1/2 lyžičky – cukor
1/2 lyžičky – kypriaci prášok
2 hrnčeky – hladká múka
2 hrnčeky – strúhaný syr podľa chuti
olej na vyprážanie
cesnak na potretie

Postup:

1.

Soľ, cukor a kypriaci prášok spolu poriadne premiešame. Vmiešame jogurt, jeden hrnček strúhaného syra a múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Všetky časti rozvaľkáme na okrúhly plát cesta. Jeden hrnček syra si rozdelíme na 5 častí a dáme do stredu rozvaľkaného cesta. Cesto poriadne uzatvoríme od okrajoch a mierne rozvaľkáme na langoš.

2.

Smažíme na oleji z oboch strán a potom potrieme cesnakom. Dobrú chuť!

Zdroj: VK

You Might Also Like