Piškótový krémeš z lístkového cesta s pudingovým krémom!

piš

Dezert je vhodný ako pochúťka pre návštevu alebo len tak ku káve alebo čaju. Na jeho prípravu potrebujete iba základné ingrediencie. Tento dezert si určite obľúbi celá Vaša rodina.

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta
24 sušienok
Cukor podľa potreby

Na krém:

500g vareného pudingu
250g šľahačky

Na sirup:

3 lyžice kryštálového cukru
100ml vody
100ml likéru

Postup:

  1. Lístkové cesto preložte na polovicu a rozdeľte na polovicu. Prepichnite vidličkou a potrite vodou. Nakoniec posypte cukrom.
  2. Cesto položte na plech a pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
  3. Medzitým si pripravte krém.
  4. Uvarte si puding.
  5. Smotanu vyšľahajte a postupne ju vmiešajte do hotového pudingu metličkou.
  6.  Teraz pripravte sirup. Zmiešajte vodu, likér a cukor.
  7. Krém natrieme na lístkové cesto. Sušienky namočte do sirupu a položte ich na krém.
  8. Potom ďalšia vrstva krému, sušienky a nakoniec krém.
  9. Na krém položte list lístkového cesta. Dajte do chladničky na 3 hodiny.
  10. Posypte práškovým cukrom.
Dobrú chuť.

You Might Also Like