Jemné, krehké a na prípravu jednoduché vanilkové pečivo!

95879372-9423879d7a8265-full

Budeme potrebovať:

1 kg – hladká múka
500 g – maslo alebo Palmarin
200 ml – biely jogurt
1 hrnček – práškový cukor
3 bal. – vanilkový cukor
marmeláda
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Múku preosejeme cez sito do väčšej misky, pridáme maslo alebo palmarin, jogurt, vanilkový a práškový cukor. Spolu mixérom spracujeme tuhšie cesto, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na veľký plát o hrúbke cca 5 mm.

2.

Z cesta vykrojíme kvetinky alebo rôzne iné tvary, ktoré poukladáme na papierom vystlaný plech na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 150 stupňov cca 15 minút.

3.

Upečené necháme vychladnúť a zlepíme ich marmeládou. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

* TIP: na posypanie môžete zmiešať vanilkový cukor s práškovým. Budú chutnejšie.

Zdroj: coolinarika. com

You Might Also Like