Bodkovaný cheesecake

64671861-5840489a0e8345-origin

Budeme potrebovať:

1 šálku nadrvených BEBE keksíkov alebo Marína sušienok, 1/4 šálky kakaa, 2 PL kr. cukru, 1/4 šálky rozpusteného masla, 1/2 šálky pr. cukru, 2 vajíčka, 1 ČL vanilkového cukru, 2/3 šálky kyslej smotany, 30 ml rozpustenej tmavej čokolády, 500 g mäkkého smotanového syra.

Postup:

Najskôr si predhrejeme rúru na 150 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie a vystelieme ju papierom na pečenie. V menšej miske si rozdrvíme sušienky, pridáme cukor, kakao a rozpustené maslo. Premiešame a vystelieme touto zmesou formu. V inej miske si vymiešame smotanový syr do hladka. Postupne pridávame cukor a jedno vajíčko po druhom. Za každým dôkladne premiešame. Pridáme vanilku, ktorú sme si zmiešali s kyslou smotanou. Takto pripravenú hladkú hmotu si rozdelíme na polovicu. Jednou polovicou natrieme na rozdrvené sušienky a druhú si odložíme. Rozpustenú tmavú čokoládu si zahrejeme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s odloženou polovicou plnky. Vložíme si ju do sáčka alebo cukrárskeho vrecka a vytvárame do navrstvenej tvarohovej hmoty guličky. Vložíme do rúry a pečieme cca 1 hodinu. Po uplynutí času rúru vypneme, ale koláč nevyberáme. Necháme ho v rúre postáť 1 hodinu a následne ho dáme vychladiť do chladničky na 24 hodín. Krájame horúcim nožom a podávame.

Zdroj: Bakersdaughter

You Might Also Like