Pravá boloňská omáčka na špagety!

bolonska-na-spagety

Tajomstvo bolonských špagiet spočíva v paradajkovo-mäsovej omáčke.
Môžete ju dať na akékoľvek cestoviny.

Potrebujeme:

 

400 g špagiet
350 g mletého hovädzieho mäsa
500 g konzervovaných paradajok
1 lyžica olivového oleja
4 lyžice masla
2 cibule
250 ml bieleho vína
1 stopka zeleru
2 mrkvy
soľ
čierne korenie
250 ml mlieka
štipka muškátového orieška
parmezán
bazalka

Postup:

1.V hrnci s olejom a 3 lyžicami masla podusíme nakrájanú cibuľu.
2.Pridáme nasekaný zeler a nahrubo nastrúhanú mrkvu a dusíme 2 minúty.
3. Mäso vložíme do hrnca, roztlačíme ho vidličkou, osolíme, okoreníme.
4.Nalejeme mlieko a varíme, kým sa mlieko neodparí.
5.Poprášime strúhaným muškátovým orieškom, zalejeme vínom, premiešame a necháme víno odpariť.
6.Potom nalejeme nakrájané paradajky.
7.Privedieme do varu, premiešame a dusíme na miernom plameni bez pokrievky, kým nezhustne.
8.Medzitým uvaríme špagety ako al dente podľa pokynov na obale a zmiešame so zvyšným maslom.
9. Špagety rozdelíme na taniere, na vrch dáme omáčku a podávame so strúhaným parmezánom a listami čerstvej bazalky.

Dobrú chuť.

You Might Also Like