Bylinkový pečený losos s citrónovou kôrou a šalotkou

0

Losos , ktorému dodávajú na sviežosti a ľahkosti čerstvé bylinky. Dajte si ho napríklad so zemiakovou kašou alebo grilovanou zeleninou  iste si pochutnáte.

Potrebujeme:

350 g filety z lososa
1 malá šalotka
2 lyžičky krájaného petržlenu
2 lyžičky krájané bazalky
1 lyžička sušeného kôpru
strúhaná citrónová kôra (asi lyžice)
1 lyžica olivového oleja
soľ

Postup:

1. Vyberte lososa z chladničky a nechajte zohriať na izbovú teplotu. Vložte nádobu s vodou do rúry a predhrejte ju na 120 stupňov.

2. Nakrájajte šalotku spolu s petržlenovou vňaťou, bazalkou a kôprom ju zmiešajte s citrónovou kôrou. Pridajte olivový olej a premiešajte, aby vznikla tuhá pasta.
3. Prikryte mäso pastou z byliniek. Vložte lososa do rúry a rýchlo zatvorte dvierka. Pečte 25 až 30 minút. Skontrolujte však už po 15 minútach. Zbytočne rúru však neotvárajte. Keď budete mať pocit, že je losos hotový, prebodnite ho v najhrubšom bode špičkou noža a skúste od seba dve časti mäsa oddeliť. Pokiaľ to ide ľahko, je hotový.
4. Vyberte lososa a presuňte na doštičku. Rozrežte na dva kusy a posoľte.

zdroj: thekitchn.com

You Might Also Like