Úžasné rezy s vaječným likérom

lil

Kakaové cesto, lahodné sušienky, káva, šľahačka a vaječný likér.Vyzerá zložito, ale nie je to až také zlé. Ozaj sa oplatí si ho pripraviť. Každá návšteva sa bude oblyzovť.

Potrebujeme:

cesto:

3 ks vajcia
150 g hladká múka
3/4 šálky Kr. cukor
1 lyžička prášok do pečiva
3 lyžice kakao
5 lyžíc voda
5 lyžíc olej

krém:

700 ml mlieka
1 šálka Kr. cukor
3 ks žĺtky
2,5 lyžice hladká múka (kopcovité lyžice)
5 lyžíc zemiakový škrob (kopcovité lyžice)
2 lyžice vanilkový cukor
200 g maslo
180 ml vaječný likér (podľa chuti i menej)

punč:

3 lyžičky silná káva
200 ml voda
2 lyžičky Kr. cukor
sušienky
2 lyžice kakao

vrch:

500 ml smotana na šľahanie
2 lyžice kr. cukor
2 bal. stužovač
kakao na posypanie

Postup:

  1. Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 23 x 33 cm. Vyložíme ju papierom. Rúru predhrejeme na 175 stupňov.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridáme vodu, olej a nakoniec i kakao. Ako posledný jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech a dáme piecť po dobu cca 30 minút.
  4. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  5. V pohári si zmiešame 200 ml mlieka so žĺtkami, múkou a zemiakovým škrobom. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Keď máme cukor rozpustený, pridáme 200 ml mlieka sa žĺtkami, múkou a škrobom. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania, kým nedostaneme hustú hmotu. Hustú hmotu odstavíme, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom do peny a postupne pridávame po lyžiciach žĺtkovou hmotu. Nakoniec pridáme likér a za stáleho mixovania spojíme.
  7. Pripravený krém navrstvíme na vychladnuté cesto a odložíme do chladničky najmenej na pol hodinu.
  8. Pripravíme punč. 3 lyžičky silnej kávy zalejeme horúcou vodou (cca 200 ml), pridáme cukor.
  9. Sušienky namočíme v pripravenej káve a poukladáme ich na krém. Posypeme kakaom.
  10. Na vrch vyšľaháme smotanu s cukrom a stužovačom. Ozdobíme kakaom. Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc. Nakrájame úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com

You Might Also Like