Torta Havana

hav

Slávnostná a pritom tak chutná torta ku každému sviatku.

Potrebujeme:

cesto:

3 ks vajec
3 lyžice kr. cukru
3 lyžice polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva

krém:

1/2 l mlieka
1/2 l smotana na šľahanie
150 g Kr. cukor
1 bal.želatína v prášku
150 g mletej lieskové orechy
150 g orieškové sušienky

vrch:

300 ml smotana na šľahanie
strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 160 stupňov a pripravíme si guľatú formu na pečenie s priemerom 26 cm. Dno vyložíme papierom.
  2. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny a postupne vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto navrstvíme do formy a pečieme cca 15 minút.
  3. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. V hrnci zmiešame teplé mlieko s cukrom, pridáme napučanú želatínu, vyšľahanú šľahačku, mleté oriešky a rozmixovanej sušienky na jemný prášok.
  4. Na vychladnuté cesto navrstvíme teplú hmotu a necháme vychladnúť.
  5. Na vychladnutú orieškovú hmotu navrstvíme vyšľahanú šľahačku (300 ml) a vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.

Zdroj:  coolinarika com

You Might Also Like