Neodolateľný jahodový cheesecake!

Food Photography Food Photography

Úžasne svieži recept na cheesecake s jahodami.

Potrebujeme:

375 g grahamových oblátok
½ hrnčeka rozpusteného masla
450 g jahôd
1 lyžice vody
1 balíček želatíny (7g)
750 g krémového syra
180 g práškového cukru
2 lyžičky vanilkového cukru
½ hrnčeka vychladenej smotany na šľahanie

Postup:

1.Do tortovej formy (ideálne s priemerom 22 cm) si dajte papier na pečenie.
2.Oblátky rozdrobte, zmiešajte s maslom a korpus pekne stlačte na dno formy.
3.Do misky si dajte lyžicu vody a poprášte  želatínou, nechajte sadnúť.
4.V mixéri si rozmixujte jahody.
5.Pomocou šľahača vyšľahajte syr do krémovej hmoty, pridajte cukor, jahodové pyré, vanilku a šľahajte dohladka.
6.Pridajte šľahačku a šľahajte ďalších 5 minút do tuhého nadýchaného krému.
7.Medzitým si dajte rozohriať želatínu, a potom ju môžete pridať do hotovej zmesi.
8.Všetko dôkladne premiešajte a naneste na korpus.
9.Dajte do chladničky na 5-6 hodín stuhnúť.
10.Pred podavaním ozdobte jahodami.

Dobrú chuť.

Zdroj: womanandhome.com

You Might Also Like