Vanilkovo-makový cheesecake

makovak

Potrebujeme:

CESTO:

300 g hladká múka
200 g maslo
100 g práškový cukor
1 ks vajce
1/4 ČL soľ

PLNKA:
500 g termizovaný tvaroh
400 g mletý mak
250 g práškový cukor
6 ks vajce
1 pohár marhuľový kompót
2 tégliky kyslá smotana
1 téglik syr Mascarpone
2 balíčky vanilkový cukor
2 balíčky vanilkový puding
2 PL citrónová šťava
NA OZDOBU: nemletý mak

Postup:

1
Múku, 100 g cukru, 1 vajce, 200 g masla nakrájaného na kocky a soľ spolu spracujeme mixérom s nadstavcami na miesenie na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
2
Marhule scedíme, pokrájame nadrobno a spojíme s mletým makom, 50 g cukru, 1 balíčkom vanilkového cukru, 1 balíčkom pudingu, mascarpone, 2 téglikmi smotany a 3 vajcami. Tvaroh zmiešame s ďalším pudingom, so zvyšným práškovým aj vanilkovým cukrom, s vajcami aj s citrónovou šťavou.
3
Vychladené cesto trochu rozvaľkáme a potom dobre roztlačíme na vymastený hlboký plech. Popicháme vidličkou.
4
Na cesto natrieme makovú zmes s marhuľami a navrch ešte rozdelíme tvarohovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C na spodnej koľajničke 50 až 60 minút.
5
Necháme na plechu vychladnúť, potom nakrájame a posypeme makom.
Dobrú chuť.
Zdroj:recepty čas preženy

You Might Also Like