Fantastický dezert nutella cheesecake!

nuto

Lahodný cheesecake pre všetkých milovníkov Nutelly. Takejto pochúťke neodolá nik.

Potrebujeme:

Na sušienkový základ:

260g Bebe kakaových sušienok (do základu môžete použiť aj iné cookies, pokojne aj Oreo)
140g rozpusteného masla

Forma na tortu s priemerom 25 cm
Alobal
Pekáč väčší, než je forma

Na náplň:

680g Žervé alebo Philadelfia
180g 40% smotany na šľahanie (Nenahradzovať mliekom!!! Smotanu mať najlepšie 40%)
100g krupicového cukru
1 vanilkový cukor (možno nahradiť lyžičkou vanilkového extraktu
1/2 čajové lyžičky soli
400g Nutelly
4 celé vajcia

Na ganache (ganaž):

110 ml smotany na šľahanie
250g Nutelly

Na ozdobenie:

Jahody

Postup:

Celkový čas prípravy: 240 min

1.

Začala som tým, že som si rozdrvila dve balenia čokoládových BeBe sušienok. K nim som priliala rozpustené maslo a celé som to zamiešala pokiaľ sa zmes nespojila.

2.

Pripravila som si tortovú formu s priemerom 25 cm a obalila ju alobalom až k okraju.
Zmes som natlačila do formy na tortu a vytvorila okraj.

3.

Sušienkový základ som dala piecť do spodnej časti rúry predhriatej na 180 ° C, na 10 minút. Po upečení som ho nechala vychladnúť a rúru stiahla na 160 °C.

4.

Medzitým som si pripravila náplň zo Žerve  samozrejme kto chce, siahne po Philadelfii, ale Žervé je pri tomto množstve síce lacnejšie, ale stále chutným variantom.

5.

Žervé som v mise mixovala dohladka. V priebehu mixovania som použila stierku, aby sa Žervé dostalo od stien misy a rozmixovalo sa rovnomerne.

6.

Ďalej som k Žerve priliala smotanu na šľahanie, pridala som krupicový cukor a balíček vanilkového cukru. Vanilkový cukor nahraďte extraktom, pokiaľ ho máte. Ďalej som pridala 1/2 čajovej lyžičky soli a pri nízkych otáčkach som všetko spojila dohromady. Ďalšia na rad prišla Nutella. Tú som použila 400 ga opäť všetko v robote spojila dohromady. Na záver som do misy priliala vidličkou rozmiešané vajcia, ktoré som do zmesi zapracovala ručne. Hotovú zmes som vliala na sušienkový základ a povrch som uhladila.

7.

Tortovú formu som si preniesla do väčšieho pekáča, než je priemer formy a zaliala ho horúcou vodou. Stačil mi 1,5 vody, aby dosahoval do polovice tortovej formy. Takto som dala cheesecake piecť do spodnej časti rúry. V mojej rúre sa piekol hodinu a trištvrte. V lepšej rúre sa môže piecť iba hodinu. Povrch cheesecaku by mal byť pevný – tým som sa riadila aj ja.

8.

Po upečení som nechala cheesecake chladnúť 1 hodinu v pootvorenej rúre. Potom som ho vybrala a kraje cheesecaku obišla nožom. Potom som opatrne dala dole formu a nechala cheesecake úplne vychladnúť.

9.

Na cheesecake som si pripravila ganache. Na tú som potrebovala smotanu na šľahanie, ktorú som na platni zahriala. Akonáhle začala vrieť, stiahla som ju a zaliala jej pripravenú Nutellu a všetko som dôkladne zamiešala.
Hotovú ganache som naliala na vychladnutý cheesecake a rozotrela jej aj po stranách torty, kam som ju nechala stiecť, preto je dobré mať cheesecake na mriežke a pod ňou plech.

10.

Cheesecake som ozdobila jahodami a dala ho do chladničky zatuhnúť. Pokiaľ by ste mali na cheesecaku väčšiu vrstvu ovocia, odporúčam ho potrieť želatínou, aby ovocie neosychalo. Potreté želatínou zostane krásne lesklé. Dobrú chuť.

You Might Also Like