Rýchly, nepečený tvarohovo-smotanový dezert s broskyňami

turotorta-sutes-es-tojas-nelkul

Rýchlo pripravený dezert do ktorého môžeme použiť ľubovolné, čerstvé alebo dusené ovocie. V našom dezerte sme použili broskyne

Potrebujeme:

Na krém:

500 g tvarohu
150 g práškového cukru
125 g masla
3 lyžice kyslej smotany
1 bal. vanilkového cukru
1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru
3 lyžičky želatíny
150 ml mlieka

Na vrchnú vrstvu:

1 bal. čírej želatíny
Zavárané broskyne

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s oboma druhmi cukru, následne pridáme kyslú smotanu spolu so strúhanou citrónovou kôru a šťavou. Premiešame a pridáme aj tvaroh.

3 lyžičky želatíny zmiešame s vodou podľa návodu a pridáme aj 150 ml horúceho mlieka. Premiešame a nalejeme do tvarohovo-smotanoveho krému. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, do  formy navrstvíme krém a uhladíme.

Formu vložíme do chladničky, aby krém dostatočne stuhol.

Keď je krém dostatočne tuhý, môžeme pripraviť želatínu (pripravíme ju podľa návodu na obale a necháme chvíľu vychladnúť). Na krém uložíme plátky broskýň, zalejeme želatínou a opäť vložíme do chladničky stuhnúť. Keď želatína stuhne, dezert je pripravený a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

Zdroj: nosalty

 

You Might Also Like