Švajčiarsky prekladaný sendvič so syrom, šunkou a slaninou

43498992_79ee0fe7518575_full

suroviny

250 g staršie chlieb alebo sendvič
300 g ementál
50 g údená šunka alebo slanina
4 ks vajcia
500 ml mlieka
petržlenová vňať
soľ, korenie
tabasco omáčka

postup prípravy

 
  1. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú poriadne vymažeme maslom. Rúru predhrejte na 200 stupňov.
  2. Chlebíček alebo sendvič nakrájame na tenké plátky, ktoré striedavo ukladáme so šunkou alebo slaninou a syrom do zapekacej misky.
  3. Vrch posypeme na kocky nakrájanou šunkou alebo slaninou, osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a tabascom.
  4. Vrch zalejeme rozšahanými vajíčkami s mliekom. Celý pekáč vložíme do druhého pekáča, ktorý sme naplnili horúcou vodou do polovice.
  5. Pečieme cca 30-40 minút.

Zdroj:  Coolinarika

You Might Also Like