Žemľovka

cropped-zemlovka.protected

suroviny

5 rohlíkov

škoricový cukor

3 ks jablká

250 ml mlieko

3 ks vajcia

(môžme dať do mlieka 3žĺtky a jedno bielko a z ostatných bielkov vyšľaháme sneh na dopečenie)

cukor podľa chuti

Žemľovka – Príprava:

Plech si vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rožky si pokrájame na kolieska. Mlieko vymiešame s vajíčkami, budeme v ňom močiť rožky. Jablká postrúhame na veľkom strúhadle alebo nakrájame na malé kúsky, pridáme škoricový cukor a dobre premiešame.

Namočenými rožkami vyukladáme plech, preložíme jablkami, kto má rád môže pridať aj vrstvu tvarohu s hrozienkami a citrónovou kôrou, eventuálne posekané orechy a navrch znova položíme vrstvu rožkov. Ja osobne rožky namáčam veľmi rýchlo pred ukladaním na plech.

Žemľovku dáme piecť na 180°C na 30 min. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý rozotrieme na skoro upečenú žemľovku posypeme cukrom a dáme dopiecť na 10 min. Podávame s kompótom.

Zdroj: Najrecepty

You Might Also Like