Zapekané hlávková kapusta s cuketou a syrom

kapp

Hľadáte zdravú, jedinečnú možnosť na večeru alebo obed? Táto kapustová cuketa so syrom odhaľuje všetku fantastickú chuť kapusty! Môžete si ju pripraviť na  obed alebo večeru a keďže používame predovšetkým ingrediencie, ktoré pravdepodobne máte na dosah ruky, je to tiež skvelé jedlo, ktoré vám ušetrí čas.

Potrebujeme:

1 ks hlávkovej kapusty, uvarenej do mäkka a nakrájanej na kúsky
2 stredné cukety, bez semienok a nakrájané na plátky
2 hrnčeky hladkej múky
1 malá cibuľa, nasekaná najemno
1 lyžička kypriaceho prášku
1/2 hrnčeka parmezánu, strúhaného
2 lyžice čerstvého petržlenu, nasekaný
1 lyžička soli
1 lyžička sušeného oregana
3 strúčiky cesnaku, pretlačený
1/2 hrnčeka oleja
4 vajcia, rozšľahané
1 1/2 hrnčeka strúhaného čedaru
čierne korenie na dochutenie

postup

Celkový čas prípravy: 60 min

Predhrejte rúru na 180 ° C a zapekaciu misu o veľkosti 22 x 33 cm vymažte zľahka olejom.

Vo veľkej miske rozšľahajte vajcia s olejom, oreganom, petržlenom a dochuťte soľou a korením.

V inej miske zmiešajte múku s kypriacim práškom. Pomaly prilejte vaječnú zmes a premiešajte.

Do cesta ďalej vsypte cibuľu, cesnak, cuketu, kapusta, parmezán a petržlen.Cesto vlejte  do pripravenej zapekacej misy a vložte do rúry.

Pečte približne 20 minút, potom posypte čedarom a pečte ďalších 10 až 20 minút alebo kým sa syr úplne nerozpustí a nezačne bublať.

Ozdobte čerstvým petržlenom, ak chcete a servírujte. Dobrú chuť!

zdroj: 12tomatoes. com

You Might Also Like