Lasagne s mletým mäsom

Clipboard01

Suroviny

1 ks lasagne
Mäsová zmes
1 kg hovädzie mleté mäso
1 ks cibule
4 ks strúčikov cesnaku
400 g paradajok
lúpané rajčiny
80 g pretlak
soľ
korenie
razca
oregáno
bazalka čerstvá

Bešamel

800 ml mlieko
50 g máslo
30 ml olivový olej
3 pl hladkej múky
soľ
korenie čierne mleté
muškátový orech
Iné
100 g tvrdého sýra

Lasagne s mletým mäsom – Príprava:

Lasagne kupujem v obchode, kto zvláda, môže si pripraviť aj domáce. Vyberám také, ktoré nemusím predvárať. Lasagne namočím na 20 minút do studenej vody, aby zmäkli. Medzi tým si pripravím mäsovú zmes.

Očistenú, na drobno pokrájanú cibuľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso a cesnak. Mäso restujeme prudko, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili. Mäso osolíme, okoreníme, dochutíme. Keď už máme mäso dostatočne orestované, pridáme lúpané na drobno nakrájané paradajky a pretlak.

Dusíme na slabšom plameni za občasného miešania asi 20 minút. Ak je potrebné podlejeme vodou alebo vínom. Zmes nám výborne dochutia čerstvé bylinky bazalka, oregano… Ak nemáme čerstvé, použijeme aj sušené. Takto pripravenú zmes môžete použiť aj na cestoviny alebo špagety.

Kým sa nám dusí mäso pripravíme bešamel. Na miernom ohni rozpustíme v oleji maslo, pridáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Miešame stále, aby sa nám vytvoril hladký krém (ako puding).
Keď máme všetko pripravené ideme vrstviť.

Zmes rozdelíme na 4 časti a lasagne na 5 vrstiev. Na spodok zapekacej misy dáme pláty lasagní a rozotrieme prvú vrstvu mäsovej zmesi. Polejeme ju bešamelom a prikryjeme ďalšími plátmi lasagní.
Takto opakujeme postup. Vrchný plát sú lasagne potreté bešamelom a posypané strúhaným syrom. Pečieme na 170 stupňov asi 50 minút.

Zdroj:Najrecepty

You Might Also Like