Najchutnejšie šalátové dresingy

obb

 Ak  neviete, ako klasický šalát ozvláštniť rôznymi zálievkami, pripravili sme si pre vás 5 tipov na najchutnejšie šalátové dresingy. Šaláty sú veľmi zdravé, preto ich treba jednoznačne zaradiť do svojho jedálnička

1. Klasická zálievka

Budeme potrebovať: 1/2 šálky olivový olej, 1/2 ks citrón – šťava, 1/2 lyžičky soľ, 1/4 lyžičky čerstvo mleté čierne korenie

Postup : V malej miske vidličkou alebo metličkou vymiešame citrónovú šťavu s korením a soľou. Postupne, za stáleho miešania pridávame tenkým prúdom olivový olej a hmotu spojíme.

2. Dresing s parmezánom a ančovičkami

Budeme potrebovať : 3 lyžice kyslá smotana, 5 lyžíc biely jogurt, 50 g strúhaný parmezán, 1 strúčik cesnaku, 3 ks ančovičky, 2-3 lyžice vínny ocot, soľ, korenie

Postup: Cesnak očistíme a spolu s ančovičkami nakrájame na drobno. Kyslú smotanu, biely jogurt a vínny ocot vymiešame do jednotnej hmoty, pridáme soľ, korenie, strúhaný parmezán a nakrájaný cesnak s ančovičkami.

3. Aioli dresing

Budeme potrebovať: 2 ks surový žĺtok, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica olivový olej, 1/2 ks citrón – šťava, soľ, korenie

Postup: Vo väčšej miske vymiešame žĺtky, soľ, korenie, citrónovú šťavu a prelisovaný cesnak do peny. Postupne pridáme olej (po kvapkách) a hmotu spojíme. Aby sa zabránilo tomu, aby sa omáčka zrazila, olej a žĺtky vyberte skôr z chladničky a nechajte ich pri izbovej teplote stáť, aby získali rovnakú teplotu.
originál (14)

4. Taliansky dresing

Budeme potrebovať: 2 lyžičky Kr. cukor, 2 lyžice majorán, 2 strúčiky cesnak, 50 ml vínny ocot, 125 ml olivový olej, soľ, korenie, 1 lyžica oregano, 2 lyžice horčice, 1/2 lyžičky čili, 25 g čerstvo nasekaná bazalka

Postup: Cesnak roztlačíme, pridáme cukor, horčicu, soľ, korenie, chilli a ocot. Do tejto zmesi pomaly pridávame (tenkým prúdom) olivový olej a miešame, kým vznikne jednotná hmota. Nakoniec pridáme majoránku, oregano a čerstvú bazalku.

5. Franúzsky dresing

Budeme potrebovať: 1,5 lyžice citrónová šťava, 1,5 lyžice kr. cukor, 3/4 lyžičky červená mletá paprika, 2 lyžice paradajková dreň (alebo pretlak), soľ, korenie, 25 ml vínny ocot, 1 lyžica dijonská horčice, 1/2 hrnčeka olivový olej, 1 ks cibuľa

Postup: V miske zmiešame paradajkovú dreň alebo pretlak spolu s cukrom, na drobno nakrájanou cibuľou (alebo na jemnom strúhadle nastrúhanú cibuľou), horčicou, paprikou a dochutíme soľou a korením. Pridáme ocot, citrónovú šťavu a tenkým prúdom za stáleho miešania pridávame olivový olej. Miešame, kým nevznikne jednotná hmota. (Základ môžete mixovať tyčovým mixérom, aby ste nemali kúsky cibule v dresingu, ale nemusíte).
originál (16)

zdroj: vkurselife.com

 

You Might Also Like