Lahodný farebný dezert s luxusným čokoládovým krémom!

gzt

Dnes sme vám priniesli recept na dezert, ktorý je viacfarebný a jeho chuť je fantastická.

Potrebujeme:

2 vajcia
200 g cukru
150 ml oleja
200 ml mlieka
25 g kakaa
1 lyžica ocot
1 lyžička sódy bikarbóny
1 prášok do pečiva
4 ml vanilková aróma
4 ml rumová aróma
750 g múky

Na krém:

4 vajcia
150 g cukru
1,5 l mlieka
250 g múky
200 g horkej čokolády
250 g masla
štipka soľ
4 ml rumová aróma

Postup:

  1. Všetky prísady na cesto zmiešajte dohromady. Vymiešajte dohladka. Rozdeľte na štyri časti.
  2. Do dvoch častí pridajte vanilkovú arómu a do dvoch rumovú. Do dvoch častí tiež pridajte kakao. Dve ponechajte bez kakaa.
  3. Teraz upečte jednotlivé pláty. Pečte každý zvlášť na plechu, vystlanom papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180 ° po dobu 3 až 4 minúty.
  4. Na krém zmiešajte vajcia so štipkou soli a cukru, vymiešajte do peny, potom pridajte 100 ml mlieka a múky. Zostávajúce mlieko priveďte do varu za stáleho miešania.
  5. Do mlieka pridajte pripravenú zmes a varte do zhustnutia. Rozpustite čokoládu spolu s maslom, pridajte do horúceho krému, premiešajte a nechajte vychladnúť.
  6. Po vychladnutí pláty natrite krémom a poukladajte na seba. Najskôr svetlý plát, potom krém, potom tmavý plát, opäť krém a tmavý plát, krém a nakoniec svetlý plát.
  7. Dajte cez noc chladiť do chladničky. Dobrú chuť! Zdroj: bidista.com

You Might Also Like