Pečený karfiol v štýle buffalo krídeliek!

bufalo

Skúste Váš jedálniček pre raz odľahčiť od mäsa, ale pritom pripraviť poriadne jedlo, ktoré by ho aspoň trochu pripomínalo? Tak to musíte vyskúšať tento Buffalo karfiol, inšpirovaný americkými kuracími krídelkami.

Potrebujeme:

Na 4 porcie

1 hlávka karfiolu
90 g múky
180 ml mlieka
1 lyžička mletej papriky
2 lyžičky sušeného cesnaku
1 lyžička soli
½ lyžičky korenia
1/2 hrnčeka (120 ml) ostrého kečupu
2 lyžice rastlinného oleja
1 lyžica medu

Postup:

Celkový čas prípravy: 50 min

1

Predhrejeme si rúru na 230 ° C. Plech si vyložíme papierom na pečenie.

2

Karfiol si rozdelíme na jednotlivé ružičky, široké zhruba 4 cm.

3

V veľkej mise zmiešame múku, papriku, cesnak, soľ, korenie a mlieko. Všetko dôkladne premiešame. Pridáme ružičky karfiolu a obalíme ich vo vzniknutej zmesi. Poukladáme na papier na pečenie a pečieme 20 minút. V polovici otočíme.

4

V menšej miske si zmiešame ostrý kečup, olej a med. Miešame kým sa nám všetko dobre spojí. Vzniknutou zmesou potrieme karfiol a dáme piecť na ďalších 20 minút.

5

Podávame napr. s obľúbeným dipom, so zeleninou, pečivom. Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like