Neodolateľný krémeš. Keď zistíte aké je jednoduché tak si ho pripravíte ešte dnes!

kremo

Táto verzia krémešu vás naozaj veľmi prekvapí svojou ľahkou prípravou a famóznou chuťou.

Potrebujeme:

Na cesto:

50 dkg hladkej múky
5 dkg masla
5 dkg cukru
2 dl mlieka
15 g prášku do pečiva
štipku soli

Na krém:

1,25 l mlieka
5 ks vajec
4 kopcovité lyžice hladkej múky
6 kopcovitých lyžíc cukru
3 balenia vanilkového cukru

Na polevu:

10 dkg čokolády na varenie
5 dkg masla

Postup:

1.Z hladkej múky, prášku do pečiva, masla, mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti.

2.Každú časť rozvaľkáme na veľkosť veľkého plechu a každý kus pečiem 5 minút na 170°C. Takto upečené pláty opatrne preložíme na pracovnú dosku aby vychladli.

3.K žĺtkom postupne pridávame cukor, mlieko a múku a krém postupne vymiešavame nad ohňom. Necháme zhustnúť 1-2 minúty a odložíme z ohňa.

4.Následne na pevnú penu vyšľaháme bielka, ktoré jemne primiešame do krému. Ešte teplý krém postupne navrstvíme na pláty.

5.Čokoládu roztopíme nad parou spolu s maslom a rovnomerne ju rozotrieme na vrchnom pláte. Necháme odstáť v chlade, najlepšie cez celú noc. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento skvelý recept na neodolateľný krémeš aj so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like