V tropický deň obed do ruky: Žemľa s arabským šalátom

img_3702

Potrebujeme:

1 stredne veľký baklažán
asi 4 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
400 g pevných paradajok
2 lyžice citrónovej šťavy
pol lyžičky harissy
1 lyžička mletej rímskej rasce
1 viazanička petržlenovej vňate
100 g ovčieho syra
4 veľké žemle
soľ

Postup:

1.Baklažán umyte a pokrájajte na malé kocky. V panvici rozohrejte olej. Pridajte baklažánové kocky a na strednej teplote ich opekajte približne 5 minút, kým nie sú zlatisté.

2.Cesnak ošúpte a najemno posekajte. Paradajky pokrájajte na stredne veľké kocky. Cesnak a paradajky spolu s harissou a citrónovou šťavou vmiešajte k opečenému baklažánu. Okoreňte rascou a soľou a odložte na chladné miesto.

3.Petržlenovú vňať umyte, osušte a najemno posekajte. Syr rozdrobte a žemle rozrežte na polovicu. Baklažánovú zmes zmiešajte s nasekanou vňaťou a so syrom, rozdeľte na spodné polovice žemlí a prikryte vrchnými polovicami.

Autor: DOBRÉ JEDLO/ Jana KLAPÁČOVÁ

You Might Also Like