Srbské rebierko s hranolčekmi

93486093_89955478486575_full

suroviny

2 ks bravčové kotlety s kosťou
2 lyžice masti
2 ks červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
1 chill ipaprička
1 ks červená paprika
1 ks žltá alebo oranžová paprika
3 lyžice paradajkového pretlaku
300 ml mäsového alebo zeleninového vývaru
3 lyžičky trstinového cukru
podľa chutisoľ, čerstvo mleté čierne korenie
1 lyžica masla
1 lyžica hladkej múky

postup prípravy

 
  1. Na panvici rozpálime masť, kotlety zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a vložíme do panvice. Sprudka opekáme z každej strany asi 4 minúty, potom odložíme.
  2. Vo výpeku osmažíme dosklovata cibuľu, pokrájanú na plátky a taktiež cesnak. Pridáme na širšie prúžky nakrájané papriky a nadrobno nakrájanú čili papričku.Restujeme asi tri minúty. Pridáme paradajkový pretlak, cukor a chvíľku ešte restujeme. Pridáme vývar a kotlety.Odkryté dusíme asi 30 minút.
  3. Z masla a múky urobíme zápražku a pridáme do panvice.Necháme 15 minút na miernom ohni prebublávať.Doladíme chute a môžeme servírovať.
  4. Vhodnou prílohou sú hranolčeky alebo ryža.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

You Might Also Like