Jahodové tiramisu

75678439-528ed699275755-full-1

Budeme potrebovať:
Ovocná vrstva: 500 g jahody
1 ks citrón
60 g práškový cukor
1 lyžička kukuričný škrob (vrchovatá)
50 ml likér podľa chuti.
Krém:
250 ml smotana na šľahanie
500 g mascarpone
500 g jahodový jogurt
350 g jahody
60 g práškový cukor
štipka soli
Ďalej budeme potrebovať:
dlhé detské piškóty
jahody na ozdobu

Postup:
Jahody umyjeme, očistíme a dáme do misky. Pridáme cukor, likér, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Ovocnú hmotu vložíme do hrnca a privedieme do varu. Keď hmota vrie, pridáme vrchovatú lyžičku kukuričného škrobu a za stáleho miešania varíme cca 3 minúty. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. V druhej miske vymiešame mascarpone, jogurt, štipku soli a cukor. Hmoty spojíme. Jahody nakrájame na malé kúsky a pridáme k mascarpone krému. Pripravíme si formu – dno vyložíme dlhými detskými piškótami, navrstvíme polovicu mascarpone krému a polovicu jahodovej hmoty. Znovu naukladáme dlhé detské piškóty, mascarpone krém a jahodovú hmotu. Vrch ozdobíme jahodami a odložíme do chladničky vychladiť.

Zdroj: moirecepti

You Might Also Like