NEPEČENÝ cheesecake s nutelou a mascarpone krémom

48999622-7e7a30fabb9e45-full-1

Budeme potrebovať:  

 Základ: 120 g kakao, 2 bal. sušienky BEBE, 70 g maslo, 3 lyžice nutela. Bielykrém: 500 g mascarpone, 400 g smotana na šľahanie, 5 lyžíc nutela, 2 lyžice želatína v prášku, 3 lyžice práškový cukor. Dekorácia: 100 g tmavá čokoláda, 2 lyžice maslo, malé pusinky z bielkov.

Postup:

Sušienky si rozdrvíme na prach, pridáme kakao, rozpustené maslo a nakoniec aj nutelu. Spojíme a takto pripravené cesto si navrstvíme do okrúhlej formy (priemer 22 cm), ktorú sme si vystlali papierom. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme mascarpone krém. Smotanu na šľahanie si vymiešame do peny. V druhej miske si mixérom vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom. Keď máme mascarpone s práškovým cukrom vymiešané, vareškou primiešame vyšľahanú smotanu. Želatínu si pripravíme podľa návodu a primiešame ju k mascarpone hmote – rozdelíme si hmotu na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na sušienkový základ, pekne uhladíme a odložíme odpočívať do chladničky. Do druhej polovice si pridáme nutelu a premiešame. Navrstvíme na mascarpone krém a odložíme do chladničky najmenej na tri hodiny. Vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali maslo. Ozdobíme pusinkami. Necháme stuhnúť a podávame. 

Zdroj: Z cukrem pudrem

You Might Also Like