Fantastická pruhovaná torta so smotanovým syrom a kakaom!

retz

 Pripravte si túto jednoduchú tortu plnú mäkkého syra a kakaa, chutí fantasticky.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 ks vajcia
120 g  kr. cukor
1/2 bal.  prášok do pečiva
120 g  polohrubá múka
2 lyžice  kakao

Na krém:

250 ml  mlieko
200 g  kr. cukor
4 ks  žĺtok
3 lyžice  rum
500 ml  smotana
500 g  mäkký syr (tvaroh, mascarpone, …)
2 lyžice  kakao
20 g  číra želatína

Postup:

1.

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Takto pripravenú hmotu vylejeme do okrúhlej formy (priemer 26 cm), ktorú sme si vystlali papierom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov. Upečené necháme vychladnúť.

2.

Pripravíme si krém. Želatínu si namočíme do vody podľa návodu. Mlieko, cukor a žĺtka si dáme do hrnca a zohrejeme na ohni. Pridáme namočenú želatínu a zahrievame (pozor, nesmie nám to vrieť!). Tvaroh si zmiešame s rumom, vyšľahanou smotanou a postupne pridávame teplú želatínovú hmotu. Dôkladne vymiešame.

3.

Hmotu rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme kakao a premiešame.

4.

Na vychladnutý korpus (vo forme) si začneme vrstviť plnky tak, aby sme vytvárali efekt zebry. Najlepšie je vrstviť to spôsobom – do stredu dáme 2 lyžice bieleho krému, do stredu bieleho krému dáme 2 lyžice kakaového a postup opakujeme až kým sa nám plnky neminú. Dáme do chladničky minimálne na 8 hodín a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like