Vylepšená klasika: Karamelový krémeš pre labužníkov

dsc_1400

Potrebujeme:

Cesto:

125 ml vody
75 g masla
90 g hladkej múky
3 vajcia

Plnka:

300 g kryštálového cukru
800 ml mlieka
3 balíčky Zlatého klasu
250 g masla
500 ml smotany na šľahanie
2 balíčky stužovača šľahačky

Na posypanie:

práškový cukor alebo čokoládová poleva
lístky mäty na ozdobu

Postup:

1.V hrnci rozpustíme kúsky masla vo vode, uvedieme do varu a po častiach prisypeme preosiatu múku. Uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Po jednom rozklepneme vajcia a zakaždým dobre vymiešame. Plech na pečenie s rozmermi 37 x 29 cm vymastíme a roztrieme naň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia 20 až 30 minút, počas pečenia rúru neotvárame. Cesto necháme vychladnúť a rozkrojíme na dve časti.

2. Kryštálový cukor upálime na karamel. Prilejeme polovičnú časť mlieka a karamel v ňom rozpustíme. Vo zvyšnom mlieku vymiešame Zlaté klasy, vlejeme do karamelového mlieka, premiešame a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť, počas chladenia občas premiešame. Maslo vyšľaháme a postupne doň pridávame studenú kašu. Vyšľaháme a natrieme na jedno cesto.

3. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi šľahačky a roztrieme na karamelovú plnku.

4.Na šľahačku položíme druhé cesto, jemne pritlačíme a odložíme na pár hodín do chladu. Po stuhnutí posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Pokrájame na kúsky, ozdobíme lístkami mäty.

Zdroj:dobre jedlo

You Might Also Like