Najlepšie kokosové ježe.

kokje

Jednoznačne najlepšie kokosové ježe ktoré si vyžadujú len niekoľko prísad.

Potrebujeme:

Cesto:

2 celé vajcia
300 g cukru
100 g masla
2 dcl mlieka
300 gramov múky
1 prášok do pečiva

Poleva:

2 dcl mlieka
100 g masla
150 g čokoláda

Na obaľovanie:

Strúhaný kokos

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme maslo a znova vyšľaháme. Ďalej pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva premiešame. Zmes nalejeme do vopred vymasteného pekáča pečiemepri teplote 200 °. Pečieme do zlatohneda, odskúšame špáradlom či je cesto upečené.
  2.  Mlieko, maslo a čokoládu roztopíme. Necháme vychladnúť. Ak by bola poleva hustá pridáme trochu mlieka.

  3. Upečené cesto necháme vychladnúť, nakrájame na kocky. Ručne máčame v poleve a obaľujeme v kokose. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.

    Zdroj:coolinarika.com

You Might Also Like