Nepečený cheesecake s jahodami

36409407-94fa63d585c275-full

Budeme potrebovať:
Na sušienkový základ: 180 g obľúbených sušienok, 80 g rozpusteného masla,
Na syrovú náplň si pripravte: 240 g krémového syra alebo mascarpone (dobrá je kombinácia oboch), 50 g krupicového cukru, 1 lyžička vanilkového extraktu, 250 ml smotany na šľahanie min. 33%, ideálne 40%
Ovocná náplň: 700 – 800 g čerstvých jahôd, 150 g mrazených malín, 1 – 2 lyžice krupicového cukru, 1 lyžička kukuričného škrobu

Postup:
Sušienky rozmixujte a zmiešajte s rozpusteným maslom. Zmes preložte do koláčovej formy a vtlačte na dno aj okraje formy. Dajte chladiť do chladničky, než si pripravíte náplň. V mise vyšľahajte syr s cukrom do krémovej hmoty a pridajte vanilkový extrakt. V inej mise ušľahajte do tuha šľahačku a opatrne vmiešajte stierkou do syrovej zmesi. Rovnomerne rozotrite na pripravený sušienkový základ, povrch uhlaďte. Prikryte fóliou a dajte aspoň na hodinu do chladničky. Medzitým si pripravte ovocie. Maliny povarte spoločne s cukrom, potom prepasírujeme cez sito. Zmes vráťte naspäť a priveďte do varu. V lyžici vody rozpustite škrob, vmiešajte do malín a chvíľku povarte. Zmes by mala mierne zhustnúť. Nechajte trochu vychladnúť. Umyté jahody rozkrájajte na kúsky, dajte do misy a zalejte malinovou hmotou. Opatrne premiešajte, aby sa všetky kúsky jahôd obalili. Ovocnú zmes navrstvite na vychladenú syrovú vrstvu a dajte na niekoľko hodín alebo cez noc chladiť do chladničky.

Zdroj: víkendové pečení

You Might Also Like