Výborná kakaová roláda

recept-na-cokoladovou-roladu

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

150 g trstinového cukru

35 g holandského kakaa

10 g hladkej múky

štipka soli

trochu masla na vymazanie alebo papier na pečenie

Krém:

200 ml smotany

140 g horkej čokolády

3 lyžice ovocného džemu

Poleva:

60 g horkej čokolády

trochu oleja

Postup:

  1. Na náplň ohrejte smotanu (nesmie variť) a zalejte ju nasekanú čokoládu. Nechajte chvíľku odstáť a potom rozmiešajte dohladka. Vložte do chladničky aspoň na tri hodiny.
  2. Predhrejte rúru na 220 ° C. Plech s vyššími okrajmi vyložte papierom na pečenie.
  3. Na cesto zmiešame kakao, soľ, múku a dajte bokom.
  4. Oddeľte žĺtky a bielky. Žĺtky rozšľahajte s 2/3 cukru do peny. Bielky rozšľaháme so zostávajúcim cukrom do tuhého snehu.
  5. Tretinu múčnej  zmesi zmiešajte so žĺtkami a pridajte tretinu bielkového snehu. Rovnakým spôsobom postupne všetko zmiešajte v hladké cesto.
  6. Cesto nalejte do pripraveného plechu a pečte v predhriatej rúre približne 5 až 7 minút.
  7. Ihneď opatrne zlúpnite papier na pečenie z cesta a zabaľte korpus do čistej utierky do rolky. Takto nechajte vychladnúť.
  8. Vychladenú čokoládu vyšľahajte pomocou šľahača do nadýchaného krému. Korpus rozviňte a potrite marmeládou a potom pripraveným krémom. Opäť zrolujte.
  9. Na polevu rozpustíme čokoládu s trochou oleja, premiešajte a polejte ňou hotovú roládu. Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
ZDROj:coolinarika,

You Might Also Like