Maková roláda s citrónovým krémom!

saw

Vyskúšajte si pripraviť  mäkučkú makovú roládu s citrónovým krémom.

Potrebujeme:

Cesto:

10 ks bielky
150 g práškový cukor
100 g hladká múka
50 g celý mak
1/2 bal.prášok do pečiva
štipka soľ

Krém:

1 lyžica kr. cukor
1 bal.vanilkový cukor
500 g jemný tvaroh
citrónová kôra – podľa chuti
citrónová šťava – podľa chuti

Postup:

  1. Krém: tvaroh, vanilkový a Kr. cukor vymiešame s citrónovou kôrou a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu. Krém bude lepšie roztierateľný, keď použijeme taký tvaroh, ktorý obsahuje menej vody.
  2. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridáme cukor, soľ a krátko šľaháme, kým dostaneme lesklú bielu penu. Vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a makom.
  3. Cesto navrstvíme na plech (32 x 34 cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stup do zlata (cca 15 min).
  4. Upečené cesto okamžite stiahneme z plechu, odstránime papier na pečenie a spolu s navlhčenou utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí naplníme krémom a znovu zrolujeme. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a až potom krájame a podávame. Dobrú chuť.

Zdroj: citromhab.blogspot.com

You Might Also Like