Tvarohový dezert s mandarinkami a kyslou smotanou pripravený bez pečenia!

rte

Dnes Vám ukážeme dezert, ktorý si môžete pripraviť v krátkom čase bez toho, aby ste museli piecť, chutný a ľahký.

Potrebujeme:

700 g kyslej smotany
400 g tvarohu
250 g cukru
100 ml vody
30 g želatíny
4 mandarínky
20 g masla
10 g vanilkového cukru
Strúhaný kokos

Postup:

1.Želatínu namočte do vody, dobre premiešajte a nechajte stáť 10 minút. Olúpte mandarínku, oddeľte plátky a odstráňte biele časti.
2.Vložte maslo na horúcu panvicu, počkajte, kým sa neroztopí, potom pridajte plátky mandarínky, pridajte 1,5 lyžice cukru, jemne premiešajte drevenou lyžicou. Mandarínku karamelizujte 1-2 minúty po rozpustení cukru a položte na tanier a nechajte vychladnúť.
3.Vložte tvaroh, vanilkový cukor, 5 lyžičiek kyslej smotany a polovicu zvyšného cukru do misky a dobre premiešajte ručným mixérom. Zvyšnú kyslú smotanu a cukor vložte do samostatnej misky, zmiešajte s mixérom, aby sa cukor rozpustil, a potom pridajte tvarohovú zmes.
4. Želatínu pomaly nalejte do zmesi tvarohového syra za dobre premiešajte. Pridajte plátky mandarínky do zmesi tvarohu a zamiešajte.
5.Na dekoráciu nechajte 10 plátkov mandarínky. Nalejte zmes do formy podľa vášho výberu, rovnomerne rozložte plátky mandarínky v zmesi pomocou lyžice. Formu zakryte hliníkovou fóliou a chladte najmenej 2 hodiny.
6. Po dvoch hodinách umiestnite formu na 15 sekúnd do horúcej vody, potom položte podnos na vrch a otočte formu. Hornú časť dezertu posypte strúhaným  kokosom  a poukladajte plátky mandarínky , potom rozkrájajte a podávajte. Dobrú chuť.
Zdroj bidista.com

You Might Also Like