Fantastická čučoriedková roláda

rolada-jagiodowa-1mmm-zzzz

Na prípravu piškótového cesta budeme potrebovať:

4 vajíčka,
100 g kr. cukru,
2 ČL vanilkového cukru,
100 g polohrubej múky,
1/4 balíčka prášku do pečiva.

Na prípravu krému z čučoriedok budeme potrebovať:

350 g 30% smotany,
3/4 pohára čučoriedok (alebo podľa chuti aj viac),
4-5 PL kr. cukru,
1 balenie želatíny.

Ďalej budeme potrebovať:

200 g smotany na šľahanie 33%,
1 smetafix,
1 PL kr. cukru,
bobule čučoriedok na ozdobenie.


POSTUP:

Žĺtka od bielkov si oddelíme. Mixérom si vyšľaháme žĺtka s kr. a vanilkovým cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vyšľahané bielka a pekne spojíme do krémovej hmoty.

 Hmotu si vylejeme do formy na pečenie, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie alebo vymastili tukom a vysypali múkou.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov, vložíme doň piškótové cesto a pečieme približne 15 minút. Upečené cesto vyberieme, položíme na navlhčenú utierku, ktorú sme si posypali práškovým cukrom, odstránime papier na pečenie a cesto pekne s utierkou zrolujeme. Necháme vychladnúť.

Čučoriedky si umyjeme a necháme vysušiť. Želatínu si rozpustíme v troche vody – postupujeme podľa návodu na želatíne. Smotanu s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme čučoriedky a trocha pomixujeme. Keď máme želatínu napučanú, pridáme ju do tejto hmoty a premiešame mixérom. Takto pripravený krém dáme do chladničky a necháme schladiť len dovtedy, kým nám krém nezačne pomaly tuhnúť.

Jemne vychladený krém si natrieme na piškótové cesto – kraje cesta necháme voľné, cca 3 cm. Opatrne zrolujeme s krémom a dáme do chladničky vychladiť.

Kým nám roláda chladne, vyšľaháme si šľahačku so smetafixom a cukrom na ozdobenie. Ozdobíme si vrch podľa seba,     nakrájame a môžeme podávať.      Zdroj:NapadyNavody

You Might Also Like