Mätovo- čokoládová zmrzlina

matova

Potrebujeme:

2 dl smotany
3 dl mlieka
100 g horkej čokolády
1 lyžička kakaový prášok
5 žĺtky
100 g cukru
1 lyžička vanilkový extrakt
2-3 lyžice mätový syrup
mäta na ozdobu

Postup:

Krém- mlieko so smotanou, kakaový prášok a čokoláda sa zahrieva, kým sa nerozpustí čokoláda.

Vaječné žĺtky s cukrom a vanilkou sa poriadne vyšľahajú. Horúci krém nechať vychladnúť trochu poriadne premiešať, a potom to všetko naliať späť do hrnca a  na ohni za stáleho miešania zahustiť. (Nevarte!)

Základný krém takto pripravenej zmesi sa ochladí v mrazničke po dobu najmenej 4-5 hodín, počas tejto doby často miešať.

 Vrch takto vypracovanej zmrzliny polejeme mätovým syrupom a ozdobíme mätou.

Dobrú chuť.
Zdroj: citromhab hu

.

You Might Also Like