Bravčové rebierka s medom!

rebi

Bravčové rebierka sú obľúbeným jedlom, vyskúšajte tento úžasný recept.

Potrebujeme:

1. nakrájaná cibuľa
bravčové rebierka 1,5 kg
3 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
grilovacie korenie
sójová omáčka
2 lyžičky medu
1 paradajková pasta

Postup:

  1. Najprv pripravíme marinádu.
  2. Paradajkovú pastu zmiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, medom a 2 lyžicami sójovej omáčky a trochou grilovacieho korenia.
  3. Kto má rád pikantné, môže pridať chilli.
  4. Bravčové rebrá osolíme a okoreníme, dáme do misy, potrieme marinádou.
  5. Na vrch poukladáme nakrájanú cibuľu.
  6. Necháme ich odpočívať aspoň 2 hodiny v chladničke.
  7. Potom rebierka vyberieme a dáme piecť.
  8. Pečieme pri teplote 180 ° C asi 60 minút, prikryjeme alobalom a posledných 10 minút odkryjeme, aby mäso získalo správnu farbu.
  9. Počas pečenia podlievame vodu a vzniknutou šťavou.
  10. Podávame s čerstvým chlebom a dobre vychladeným pivom. Dobrú chuť!

You Might Also Like