Domáce mini šamrole s vanilkovým krémom!

samrole

Domáce zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty a lákadlá. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš obľúbenú veľmi sladkú náplň. Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

Krém:

225 g krémového syra (Philadelphie, Žervé)
300 ml smotany na šľahanie
2 vanilkové pudingy
750 ml mlieka
4 lyžice krupicového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
100 g práškového cukru
1 vajce + lyžica vody, na potretie

Postup:

 1.

Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.

5cb443292f7330c54f62f4a6890e24f1_view_l

 2.

Jednotlivé prúžky cesta namotajte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.

95abc4d5cfa20bc5e45e1a285def2328_view_l

 3.

Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte naň pripravene formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 15 minút alebo dozlatista.

c9617ae729aab031580baa4799b8a5b2_view_l
 4.

Vyberte trubičky z formy a ihneď zložte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladnutý puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.

95e2861a321ed3bbac121ae585dfa4d2_view_l

 5.

Posypte šamrole trochou práškového cukru, ak chcete a nechajte ich cez noc v chladničke. Druhý deň podávajte. Dobrú chuť. Zdroj coolinarika.com

36450c56e60f77f6e3e49f13ba8349fd_view_l

You Might Also Like