Kysnuté domáce rohlíky bez čakania na vykysnutie

7292-full-1

Veľmi rýchle, jemné a hlavne bez čakania na vykysnutie! Na sladko, na slano, bez plnky – sú proste fantastické.

Budeme potrebovať:

Cesto:

400 g – hladká múka
1 bal. – prášok do pečiva
180 g – kyslá smotana
1/2 lyžice – maslo alebo olivový olej
1 lyžička – soľ
100 ml – teplé mlieko
1/2 bal. – sušené droždie
1 lyžička – kr. cukor

Náplň:

syr, šunka, nutella, marmeláda, ….
mlieko + vajíčko na potretie
sezamové semienka na posypanie

Postup:

1.

350 g múky preosejeme cez jemné sito spolu s práškom do pečiva, pridáme soľ, maslo alebo olej a kyslú smotanu. Mlieko ohrejeme, pridáme lyžičku cukru a droždia. Necháme vzísť kvások, ktorý pridáme k základnej hmote.

2.

Spracujeme hladké cesto a pokiaľ je nutné pridáme zvyšnú múku (50 g) – podľa potreby.

3.

Cesto rozdelíme na 12 guličiek. Každú guličku rozvaľkáme na tenký plátok, na kraj uložíme plnku podľa chuti – syr, šunku, marmeládu, lekvár, … a zrolujeme do tvaru rožka.

4.

Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie, potrieme rozmiešaným vajíčkom, do ktorého sme pridali trochu mlieka a posypeme semienkami.

5.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov a po upečení ich necháme vychladnúť na mriežke.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like