Rumovo orechové rezy z lístkového cesta

li

Ak nieste fanúšikom maslových a ťažkých plniek, tak tento fantastický koláčik vás naozaj poteší.  Pripravte si tento vynikajúci zákusok. Hotová delikatesa.

Potrebujeme:

cesto:

5 ks vajcia
150 g Kr. cukor
150 g mleté vlašské orechy
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžice kakao
1 lyžička prášok do pečiva
2 lyžice polohrubá múka
2 lyžice rum

krém:

750 ml mlieka
200 g Kr. cukor
1 bal.vanilkový cukor
100 g kukuričný škrob
300 ml smotana
2 lyžice rum

Ďalej budeme potrebovať:

1 bal.lístkové cesto

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a na otočenom plechu na pečenie upečieme 2 pláty lístkového cesta, ktoré poprepichujeme vidličkou, aby sa nenafúkli. Pečieme cca 15 minút.
  2. Cesto: 
    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme mleté vlašské orechy, kakao a múku zmiešanú s práškom do pečiva. (Ak máte radi rum v zákuskoch, pokojne pridajte do vyšľahaných vajíčok rum). Takto pripravené cesto pečieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom pri teplote 170 stupňov cca 30 minút.
  3. Krém:
    Do mlieka pridáme kr. a vanilkový cukor. Keď máme cukor rozpustený, pridáme kukuričný škrob, rum a za stáleho miešania uvaríme mierne hustú kašu. Necháme vychladnúť.
  4. Smotanu zvlášť vyšľaháme na tuhú penu a pridáme ju k vychladnutej mliečnej hmote. Spojíme.
  5. Na jeden plát lístkového cesta natrieme polovicu krému, položíme upečené cesto, navrstvíme druhú polovicu krému a uložíme druhý plát lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom a celý koláč umiestnime do chladničky (najlepšie na celú noc).
    Dobrú chuť!

Zdroj:  coolinarika com

You Might Also Like