Jednoduchý recept hydinová pečeň na víne!

jatra-na-vine

Dnes Vám predstavíme chutný recept na obed alebo večeru a to je pečeň na víne.

 

Potrebujeme:

600 g hydinovej pečene
200 g cibule
240 ml suchého červeného vína
120 g masla
1 lyžička cukru
soľ
čierne korenie
petržlenová vňať

Postup:

  1. Cibuľu nakrájajte na prúžky.
  2. Na panvici zohrejte polovicu masla a cibuľu opečte do zlatohneda.
  3. Potom ju vyberte a udržujte ju v teple.
  4. Pečeň umyte a nakrájajte na malé kocky.
  5. Zohrejte ďalší kúsok masla na panvici a pečeň intenzívne osmažte.
  6. Potom pridajte víno a cukor.
  7. Nechajte 4 minúty dusiť.
  8. Ďalej pridajte vyprážanú cibuľu a miešajte, aby sa spojili.
  9. Nakoniec pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  10. Časť cibule si môžete nechať na ozdobu.
  11. Hotovú pečeň podávajte s čerstvo upečeným chlebom, dusenou ryžou alebo zemiakmi.
  12. Hotové jedlo môžete posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

You Might Also Like