Jednoduchá, nepečená jahodová torta s medovkou pripravená bez cukru!

reba

Ľahký ako vánok. Na letné dni úplne ideálny dezert. Medovka sa s jahodami skvele doplňuje a báječne podčiarkuje chuť jahôd, ale rovnako tak môžete použiť napríklad mätu.

Potrebujeme:

1 – 2 balenia cukrárskych piškótu alebo 1 balenie detských (ja dávam cca
1,5 bal., Ak máte radi viac krémové, vystačíte si s 1 bal.)
300 g jahôd
1 veľká kyslá smotana (alebo 1 zakysanka + 1 mascarpone)
1 smotana na šľahanie
čerstvá alebo sušená medovka
Agávový sirup

Postup:

Celkový čas prípravy: 30 min

1.Najskôr si rozmixujte jahody. V prípade, že použijete medovku čerstvú, mixujte ju s jahodami.
2.Rozmixované jahody zmiešajte s kyslou smotanou, pridajte ušľahanú smotanu, Agávový sirup podľa chuti a poriadne premiešajte.
3. V tortovej forme skladajte piškóty, na to jahodový krém znovu piškóty a krémom to aj zakončíte.
4. Nechajte minimálne cez noc odležať, aby piškóty navlhli a zmäkli.
Dobrú chuť.

Zdroj:  reBarbora s kitchen

You Might Also Like