Sedemvrstvová jahodová vegán torta bez pečenia!

raw

Sedem vrstiev sladkého, jahodového, krémového neba.

Potrebujeme na 10 porcií:

5 hrnčekov na plátky nakrájaných jahôd (600 g) + hrsť na zafarbenie krému

Datľový základ:

900-1350 g datlí
1-2 hrnčeky moruší (150-300 g)
1-2 hrnčeky fíg (150-300 g)
2 cm vanilkového struku
1 lyžička škorice

Banánový krém:

2 hrnčeky mandľového mlieka (480 ml)
1-2 mrazené banány alebo 1/2 hrnčeka kešu orechov (75 g)
dužina z 2-3 mladých kokosov (možno nahradiť  mrazenými banánmi.)

Jahodová poleva:

450-900 g jahôd
1/2 hrnčeka datlí (90 g)

Postup:

Celkový čas prípravy: 30 min

1

Všetky ingrediencie na datľový základ pridajte do kuchynského robota a mixujte, kým nevznikne spojitá zmes. Premiestnite do okrúhle tortovej formy a rozotrite na dno. Poukladajte na plátky nakrájanými jahodami.

2

Všetky ingrediencie na banánový krém vložte do mixéra a rozmixujte do hladkého krému. 1/3 krému naneste na poskladané jahody, poukladáme ďalšiu vrstvu nakrájaných jahôd a zakryte druhou 1/3 krému. Opäť navrstvite nakrájané jahody.

3

Zvyšnú 1/3 krému rozmixujte s pár jahodami, aby vznikla ružová farba a naneste na poskladané jahody. Krém potom znovu pokryte nakrájanými jahodami.

4

Na jahodovú polevu opäť rozmixujte všetky ingrediencie v mixéri a nalejte na vrstvu jahôd. Zakončite poslednou vrstvou  jahôd a uložte do mrazničky na 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním odoberte z mrazničky a vyberte z formy. Dobrú chuť.

Zdroj: youtube

You Might Also Like