Lahodná krtkova torta s jahodami!

krto

 Vynikajúca pochúťka. Torta sa pripravuje ľahko a pomerne rýchlo, bude chutiť celej rodine.

Potrebujeme:

Na cesto:

150 g Kr. cukor
35 g kakao
115 g polohrubá múka
40 g maslo
6 ks vajcia
1 lyžička vanilkový extrakt
2 lyžičky prášok do pečiva

Na krém:

400 ml smotana na šľahanie
4 lyžice práškový cukor
200 g jahody
2 lyžice prášková želatína
1/3 šálky horúca voda

Ďalej budeme potrebovať:

300 g jahody

Postup:

  1. Bielka a žĺtka oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme po lyžiciach ušľahaný sneh z bielkov, rozpustené maslo, vanilkový extrakt a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
  2. Pripravené cesto navrstvíme do okrúhlej formy s priemerom 22 cm, ktorú sme vopred vymastili tukom a vysypali hrubou múkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
  3. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vnútro korpusu vydlabeme a cesto rozdrvíme.

  4. Naukladáme jahody (vcelku, nekrájame) a pripravíme si krém.

  5. Želatínu si rozpustíme vo vriacej vode a necháme mierne vychladnúť. Jahody vymixujeme tyčovým mixérom spolu s cukrom na kašu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky, následne zmiešame s rozmixovanými jahodami a na záver pridáme želatínu. Dôkladne premiešame a navrstvíme na jahody. Vytvoríme kopec, ktorý posypeme vnútrom cesta.

  6. Odložíme do chladničky stuhnúť (najlepšie je tortu nechať v chladničke odpočívať celú noc). Krájame ostrým nožom a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj:  Z cukrom púdrom

You Might Also Like