Broskyňová roláda s lahodnou chuťou, úspech je zaručený!

brol

Ak ste aj Vy fanúšikmi rolád, dnes si ukážeme recept na jednu veľmi skvelú roládu, ktorou ohúrite naozaj každého!

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vaječné bielka
štipka soli
100 g práškový cukor
1 čl. kukuričný škrob
70 g mandle plátky

Na plnku:

250 g mascarpone
100 ml smotana na šľahanie
8 g vanilkový cukor
240 g broskyne v náleve

Na ozdobu:

jablko nakrájané na tenké plátky

Postup:

1.Bielka a štipku soli vyšľaháme na sneh. Potom pridáme postupne cukor po menších častiach a vyšľaháme. Nakoniec pridáme lyžičku kukuričného škrobu a vymiešame už len metličkou. Na plech 24×36 dáme papier na pečenie a na to rozotrieme bielkové cesto.

2.Navrch poukladáme plátky mandlí.

3.Pečieme 8 minút pri 180 °C a potom ďalších 15 minút pri 160 °C.

4. Mascarpone, smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme. Na koniec pridáme do krému na drobno nakrájané broskyne.

5.Plnku natrieme na upečený plát tak aby mandle boli na vrchu rolády a zrolujeme. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme nakrájaným jablkom.

Môžeme podávať! Dobrú chuť!

Videonávod si môžete pozrieť tu:

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho na Facebooku!

You Might Also Like