Kvalitne pripravená mäsová zmes je základ, špízy môžete upiecť v rúre alebo na grile chutia fantasticky.
Potrebujeme:
600 g mletého hovädzieho mäsa
3 lyžice mlieka
2 lyžice paradajkový pretlak
1 cibuľa
1 čajová lyžička mletého kmínu
chilli prášok
sezamové semienka
soľ
Postup:
1.Vložte hovädzie mäso do misy, urobte do mäsa jamku a nalejte do nej mlieko.
2.Keď vsiakne do mäsa, vmiešajte paradajkový pretlak.
3.Cibuľu nakrájajte nadrobno a spolu s kmínom pridajte do mäsa dobre premiešajte.
4.Nakoniec osoľte posypte čili práškom a všetko spolu premiešajte.
5.Navlhčenými rukami vytvarujte mäsovú hmotu do menších guľôčok.
6.Napichnite ich na kovové ihly a vytvarujte valčeky.
7.Špízy grilujte pomaly.
8.Chvíľu predtým, ako sú dopečené, ich posypte sezamovými semienkami.
9.Podávajte s čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť.