Katkine rezy s bielkovou penou

sne

Slávnostné úhľadné rezy s bielkovou penou. Kakaová plnka a vláčna bielková pena. S chuťou do toho!

Potrebujeme:

cesto:

600 g polohrubá múka
180 g maslo
150 g práškový cukor
1 bal.prášok do pečiva
4 ks žĺtky
100 ml mlieka

krém:

200 ml mlieka
2 lyžice hladká múka
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžice rum
200 g maslo
200 g práškový cukor
3 lyžice kakao
5 lyžíc marhuľový džem

Ďalej budeme potrebovať:

4 ks bielky
250 g práškový cukor

postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 40 x 40 cm.
  2. Všetky ingrediencie na cesto spracujeme do hladkej hmoty a rozdelíme ho na 2 časti. Rozvaľkáme a uložíme na otočený plech. Takto pripravené pláty cesta dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pekne do zlata.
  3. Pripravíme si krém. Do mlieka si dáme vanilkový cukor, rum a zahrejeme na miernom ohni. Pridáme džem a hladkú múku – povaríme. Maslo s cukrom si vymiešame do peny, pridáme kakao a vymiešame. Následne pridáme hustú mliečnu hmotu a vyšľaháme.
  4. Bielka vyšľaháme nad parou spolu s cukrom na tuhú hmotu.
  5. Na upečený plát cesta navrstvíme kakaovú plnku, položíme druhý plát cesta a navrstvíme tuhý bielkový sneh. Necháme stuhnúť a podávame.

Zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like